Türkiye Sigorta daha sürdürülebilir ve eşit bir dünya için toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek ve kadınların iş yaşamında güçlenmesini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UNWEP-Women’s Empowerment Principles) programına imza attı.

Siber suçların dünya ekonomisine maliyeti ne kadar oldu? Siber suçların dünya ekonomisine maliyeti ne kadar oldu?

Türkiye Sigorta, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yayılmasını desteklemek amacıyla çevresel ve sosyal şirket politikalarını benimseyerek hayata geçiriyor. Kadın ve erkek çalışanlarının eşit hak ve imkânlara sahip olması görüşüyle hareket eden şirket, “Herkes için eşitlik” ilkesini benimsiyor. Kapsayıcı ve çeşitlilikten beslenen ortak bir kurum kültürü oluşturmayı hedefleyen Türkiye Sigorta, çalışan memnuniyetinin değerlendirildiği Great Place to Work’te iki yıl üst üste en iyi iş yeri sertifikasını da almaya hak kazandı. 

Sigortacılık sektöründe kadın çalışan sayısının diğer sektörlere oranla daha yüksek olmasından duyduğu gururu belirten Türkiye Sigorta Yatırımcı İlişkileri Direktörü Şahika Balbay Demiroğlu; “Türkiye Sigorta olarak iş gücüne eşit katılımı sağlamak konusunda üzerimize düşen rolü sahiplenerek; kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer almasını, karar alma süreçlerinde daha aktif rol oynamasını ve iş hayatında daha güçlü bir şekilde temsil edilmesini önemsiyoruz. Sektörün lider şirketi olarak bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyor, fırsat eşitliği ilkesiyle adımlarımızı atıyoruz. Bu konudaki farkındalığımızı söylemlerimize, işimizin her alanına yansıtmayı taahhüt ediyoruz. Bu anlamda Türkiye Sigorta olarak, UNWEP imzacısı olmayı önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Kadınların iş dünyasında eşit fırsatlara sahip olmasının, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda kritik bir değere sahip olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle şirketimizde “Herkes için eşitlik” ilkesini gönülden benimsiyor ve uyguluyoruz.” dedi.

Editör: Serhat Bingöl